Δελφοί

Ι. Συνεδριακό Κέντρο

Κύριες αίθουσες συσκέψεων

1.Αμφιθέατρο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Αμφιθεατρικής διάταξης με δυναμικότητα 250 ατόμων, διαθέτει σύστημα αυτόματης μετάφρασης και πάγιο οπτικοακουστικό εξοπλισμό.

2.Αίθουσα ΔΙΟΝΥΣΟΣ
Με μεγάλα υαλοπετάσματα και θέα στους κήπους και το αίθριο, δυναμικότητας 80-100 ατόμων με σύστημα αυτόματης μετάφρασης και πάγιο οπτικοακουστικό εξοπλισμό. Η πάγια διάταξη καθισμάτων προβλέπει 38 θέσεις ομιλητών γύρω από τραπέζι και θέσεις σε σειρά για παρατηρητές και συμμετέχοντες

3. Αίθουσα ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ (πρώην ΓΑΪΤΗ)
Με συνεχή υαλοπετάσματα στους δύο εξωτερικούς τοίχους, η αίθουσα φιλοξενεί περίπου χίλια παλαιά βιβλία από την προσωπική βιβλιοθήκη της Εύας και του Άγγελου Σικελιανού. Δυναμικότητας 15 ατόμων γύρω από κεντρικό τραπέζι, για συνεδρίες στρογγυλής τράπεζας, με δυνατότητα μετατροπής της διάταξης των καθισμάτων σε σχολική για 35-40 άτομα.

4. Αίθουσα ΕΚΘΕΣΕΩΝ
Με εμβαδόν 100 τ.μ. ο χώρος φιλοξενεί εκθέσεις και καλλιτεχνικές παρουσιάσεις. Με δυνατότητα μετατροπής σε αίθουσα συσκέψεων δυναμικότητας 60 ατόμων σε σχολική διάταξη.

5.ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Γενικής παιδείας με έμφαση στις ανθρωπιστικές και κλασικές σπουδές, διαθέτει περίπου 5.000 βιβλία και περιοδικά. Ο χώρος μπορεί να λειτουργήσει και ως αίθουσα συσκέψεων για 25-30 άτομα.

6. ΛΟΙΠΟΙ ΧΩΡΟΙ: Αίθουσα εργαστηρίων-Αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών και Γραμματείας- Χώρος υποδοχής.


ΙΙ. Ξενώνας

Σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα μεσαίου μεγέθους με 44 μονόκλινα/δίκλινα δωμάτια, μία σουίτα και δωμάτιο για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα (ΑΜΕΑ), εστιατόριο για 150 άτομα, μπαρ, σαλόνι και χώρους υποδοχής.
Σε αμφιθεατρική διάταξη, το κτήριο είναι διαρθρωμένο σε πολλά επίπεδα με ημιυπαίθριους χώρους και βεράντες. Στο δυναμικό των δωματίων του κεντρικού κτηρίου του Ξενώνα περιλαμβάνονται δύο μικρές ανεξάρτητες μονάδες με 5 συνολικά στούντιο.
Όλοι οι χώροι έχουν θέα προς τον ελαιώνα της Άμφισσας και τον κόλπο της Ιτέας.

 

ΙΙΙ. Υπαίθριο Θέατρο Δελφών

1. Θέατρο ΦΡΥΝΙΧΟΣ
Δυναμικότητας 1100 θέσεων σε δύο διαζώματα, με επένδυση από πέτρα της περιοχής και εκπληκτική θέα προς τον κόλπο της Ιτέας. Έχει πολύ καλή ακουστική και άρτια υποδομή για την εγκατάσταση μηχανημάτων ήχου και φωτισμού. Διαθέτει καμαρίνια εξοπλισμένα με μπάνια και WC για το κοινό.
Η διάμετρος της Ορχήστρας είναι 14 μ. και ο ωφέλιμος χώρος πίσω από αυτήν είναι 46,70 Χ 8,20 μ. Εκτός από θεατρικές παραστάσεις και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις μπορεί να φιλοξενήσει την επίσημη έναρξη μεγάλων συνεδρίων και συμποσίων κατά τη θερινή περίοδο.

2. Χώρος πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο επίπεδο του θεάτρου ΦΡΥΝΙΧΟΣ, 218 τ.μ., διαστάσεων 28,35 Χ 7,70 μ., για εκθέσεις, εργαστήρια χορού, μουσικής και θεάτρου. Με δυνατότητα μετατροπής σε αίθουσα συσκέψεων δυναμικότητας 300 θέσεων ή δύο αιθουσών συσκέψεων δυναμικότητας 120 και 100 θέσεων αντίστοιχα.

Το Υπαίθριο Θέατρο των Δελφών, σε σχέδια του γραφείου «ΞΧ- Σόλων Ξενόπουλος-Ελένη Χατζηνικολάου, Αρχιτέκτονες», κατασκευάστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού/ Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεώτερων & Σύγχρονων Μνημείων. Συγχρηματοδοτήθηκε κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά 25% από το Ελληνικό Δημόσιο.