Συνάντηση Νέων Δημιουργών

Ο κύκλος των Νέων Δημιουργών θεσμοθετήθηκε το 2007 και περιλαμβάνει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα εργαστηρίων, master classes, διαλέξεων και καλλιτεχνικών παρουσιάσεων για σπουδαστές και πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες από όλες τις παραστατικές τέχνες.

Στόχος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών είναι να ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή των ενδιαφερόμενων νέων καλλιτεχνών και σπουδαστών στη διαμόρφωση του προγράμματος μέσα από μια ανοιχτή πλατφόρμα επικοινωνίας (ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, δικτυακά ημερολόγια). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν προτάσεις ή/και πρωτότυπο έργο σε μορφή που θα έχει προαποφασιστεί (π.χ. μικρό λογοτεχνικό και ποιητικό κείμενο, μουσική σύνθεση, αφήγηση-παραμύθι, εικαστική και οπτικοακουστική εγκατάσταση, απόσπασμα νέου θεατρικού έργου. Παράλληλα, μέσα από την ίδια ανοιχτή πλατφόρμα, θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν διάλογο μεταξύ τους, να γνωρίσει ο ένας τις καλλιτεχνικές προτάσεις του άλλου ώστε να συνεργαστούν, εάν το επιθυμούν, στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Μικρός αριθμός έργων θα παρουσιαστεί στους Δελφούς σε ειδική εκδήλωση για Νέους  Δημιουργούς. Η επιλογή των έργων που θα παρουσιαστούν θα γίνεται από ειδική καλλιτεχνική επιτροπή και από τους ίδιους τους συμμετέχοντες νέους καλλιτέχνες.