«Ελληνογαλλικές σχέσεις στον χώρο των μουσείων: Η δύναμη της συνεργασίας»

7 Ιουλίου 2021

Ο ΑΝΑΤΟΛΙ ΒΑΣΙΛΙΕΦ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών προσκαλεί τον Anatoli Vasiliev για ένα πενθήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στους Δελφούς από 7 έως και 11 Ιουλίου 2021.

Ο Vasiliev επιστρέφει στους Δελφούς, σε μία πολύ δύσκολη εποχή για το θέατρο και τον πολιτισμό, λόγω της πανδημίας Covid-19, με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εκπαιδευτικό Σεμινάριο για νέους ηθοποιούς και σκηνοθέτες καθώς και σπουδαστές Δραματικών Σχολών και φοιτητές Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών ΑΕΙ.

Από τους κορυφαίους σύγχρονους Ευρωπαίους σκηνοθέτες και διαπρεπής εκπρόσωπος του Ρωσικού θεάτρου, ο Anatoli Vasiliev είχε αξιοσημείωτη παρουσία στην Ελλάδα και υπήρξε επί χρόνια συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Το 1995 διεύθυνε εργαστήριο με θέμα Ομήρου ΙΛΙΑΣ, το 2000 παρουσίασε την ΠΟΛΙΤΕΙΑ και το 2001 το ΣΥΜΠΟΣΙΟ του Πλάτωνα. Το 2006, στο θέατρο ΦΡΥΝΙΧΟΣ παρουσιάστηκε μεγαλειώδης παραγωγή της ΙΛΙΑΔΑΣ και το 2007 το ΥΛΙΚΟ ΜΗΔΕΙΑΣ του Heiner Muller με την διακεκριμένη Γαλλίδα ηθοποιό Valerie Dreville.

Στο Σεμινάριο των Δελφών θα διδάξουν ο Anatoli Vasiliev και τρεις επιλεγμένοι συνεργάτες του- παιδαγωγοί, οι Ivan Kotik, Ilya Kozin και Jerzy Klesik. Η πρακτική εξάσκηση θα συμπληρωθεί με διαλέξεις του ίδιου του Vasiliev και της συνεργάτιδάς του, μεταφράστριας, συγγραφέως και ιστορικού του θεάτρου, Natalia Isaeva.

Προγραμματίζεται επίσης κύκλος ομιλιών και συζητήσεων με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων ομιλητών.