«Ελληνογαλλικές σχέσεις στον χώρο των μουσείων: Η δύναμη της συνεργασίας»

22-25 Μαΐου 2020

Σεμινάριο Φωτογραφίας "Πορτραίτα και Αυτοπορτραίτα", 22-25 Μαΐου 2020

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών, σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Κύκλο, οργανώνει στους Δελφούς από την Παρασκευή 22 έως και τη Δευτέρα25 Μαΐου 2020 σεμινάριο με θέμα «Πορτραίτα και Αυτοπορτραίτα».

Στο σεμινάριο, που θα έχει συνολική διάρκεια 12 ώρες (17.00-20.00 κάθε μέρα), θα διδάξει ο Πλάτων Ριβέλλης.

Η συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών με τον Φωτογραφικό Κύκλο και τον Πλάτωνα Ριβέλλη επαναλαμβάνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά με ένα φωτογραφικό σεμινάριο την άνοιξη και μία έκθεση φωτογραφίας το φθινόπωρο, η οποία στη συνέχεια μεταφέρεται και στην Αθήνα.

Ο Πλάτων Ριβέλλης θα αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο, τόσο οι μεγάλοι καλλιτέχνες φωτογράφοι όσο και οι επαγγελματίες φωτογράφοι, έχουν προσεγγίσει το πορτραίτο και το αυτοπορτραίτο, με προεκτάσεις στη σύγχρονη μανία των ονομαζόμενων selfies και την εκτεταμένη χρήση των κινητών τηλεφώνων. Μέσα από συζητήσεις και παραδείγματα ο ομιλητής θα προσπαθήσει να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες, ώστε να αποπειραθούν κατά τις πρωινές ώρες του σεμιναρίου να τραβήξουν φωτογραφικά πορτραίτα δικά τους και των συναδέλφων τους.

Στη διάρκεια των απογευματινών συναντήσεων θα κριθούν και θα αναλυθούν οι πρωινές φωτογραφικές απόπειρες, με παράλληλη επέκταση της κριτικής αυτής και σε παλαιότερες φωτογραφίες των συμμετεχόντων με την ίδια θεματολογία. Οι φωτογράφοι θα είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν τη φωτογραφική τους έρευνα και προσπάθεια και μετά το πέρας του σεμιναρίου αποστέλλοντας τις φωτογραφίες τους στον Πλάτωνα Ριβέλλη με στόχο, όπως κάθε χρόνο, την οργάνωση της καθιερωμένης μεγάλης ομαδικής έκθεσης.

Το κόστος για την παρακολούθηση του τετραήμερου σεμιναρίου ορίζεται στα € 90,00. Παρέχεται η δυνατότητα καταβολής του μισού από το ανωτέρω ποσό (δηλ. € 45,00) σε όσους εκ των ενδιαφερομένων δηλώσουν εκ των προτέρων ότι θα παρακολουθήσουν μόνο το διήμερο Σάββατο 23-Κυριακή 24 Μαΐου.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο (καθώς και τυχόν συνοδοί τους) μπορούν, εάν το επιθυμούν, να διαμείνουν στον Ξενώνα του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

 -Κόστος διαμονής ανά άτομο για τέσσερις διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό:  €90,00

-Με ημιδιατροφή (τα ανωτέρω συν τέσσερα γεύματα): € 132,00 ανά άτομο.

- Διήμερο πρόγραμμα: ήμισυ των ανωτέρω ποσών. 

Η δυνατότητα διανυκτέρευσης σε μονόκλινο δωμάτιο (με περιορισμένο αριθμό παρεχομένων δωματίων) ισχύει μόνο για το πλήρες πρόγραμμα (διανυκτέρευση με ημιδιατροφή, 22-25 Μαΐου) και η χρέωση είναι € 220,00.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής : 10 Απριλίου 2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Κέντρου Δελφών (conferences2@eccd.gr).

 Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα καταβάλουν την ακόλουθη προκαταβολή έως τις 24 Απριλίου 2020:

-Για το πλήρες (τετραήμερο) πρόγραμμα: € 90,00

-Για το διήμερο πρόγραμμα: € 45,00

 Οι ενδιαφερόμενοι να διανυκτερεύσουν στον Ξενώνα θα ειδοποιηθούν να εξοφλήσουν το οφειλόμενο ποσό έως τις 14 Μαΐου 2020.

 Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας τόσο για τη συμμετοχή όσο και τη διαμονή. Θα προτιμηθούν οι δηλώσεις συμμετοχής που θα αφορούν στο σύνολο του προγράμματος των τεσσάρων ημερών.

Τραπεζικός λογαριασμός:

ALPHABANK

Λυσικράτους 6, 10558 Αθήνα

SwiftCode: CRBAGRAAXXX

Iban: GR 44 01401770177002002000010

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΛΦΩΝ

Σε περίπτωση ακύρωσης η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Για την αίτηση συμμετοχής, πατήστε εδώ