Νέα

16-30 Ιουλίου 2018

3Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Το Τρίτο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος του Εθνικού Θεάτρου, με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 30 Ιουλίου 2018 στους Δελφούς 

Στόχος του Εθνικού Θεάτρου είναι η διάδοση και η μελέτη του αρχαίου δράματος, προσφέροντας εξειδικευμένη και υψηλών επαγγελματικών απαιτήσεων γνώση σε ήδη επαγγελματίες του θεάτρου που επιθυμούν έναν πρόσθετο καλλιτεχνικό εξοπλισμό με βάση την πράξη. Πρόκειται για έναν υψηλών προδιαγραφών θεσμό που η επιτυχία του τα προηγούμενα δύο χρόνια αποδεικνύει τη σημασία της ύπαρξής του. Το Εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς με εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, χορογράφους και γενικά σε πρακτικούς του θεάτρου που θέλουν να εστιάσουν και να εμβαθύνουν τη σπουδή τους πάνω στο αρχαίο δράμα.  

Το Εργαστήριο φέτος θα διευθύνει η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου με κύριο θέμα τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη. Θα διαρθρωθεί σε δύο φάσεις και θα επιχειρηθεί από τη σκηνοθέτιδα μια σφαιρική προσέγγιση του έργου, ― θεωρητική και πρακτική ―,  με τη συνδρομή δύο εκ των σταθερών συνεργατών της, της χορογράφου Πατρίσιας Απέργη και του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Πούλιου.

Κατά την πρώτη φάση του Εργαστηρίου:

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Μελέτη του έργου (Εισαγωγή στον κόσμο του έργου και του ποιητή, σχόλια, ιστορικά, δραματουργικά και φιλολογικά στοιχεία, ανάλυση των προσώπων, βασικοί θεματικοί  άξονες και δραματουργικοί μοχλοί, κλπ.)

2. ΑΣΚΗΣΗ: Σειρά ασκήσεων για τον ποιητικό Λόγο, το Σώμα και τη λειτουργία του ηθοποιού·  πάντοτε με κύριο άξονα το έργο και τα ζητήματα που αυτό θέτει.

Κατά τη δεύτερη φάση του Εργαστηρίου:

1. ΑΣΚΗΣΗ: Εξέλιξη των ασκήσεων με στόχευση και εφαρμογή σε συγκεκριμένα επεισόδια και στάσιμα του έργου.

2. ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΚΗΝΩΝ: Εστίαση σε ορισμένα επεισόδια και στάσιμα του έργου, επιχειρώντας μία σύνθεση των στοιχείων που οργανώθηκαν στο προηγούμενο διάστημα.

Γλώσσες εργασίας: Ελληνικά – Αγγλικά (η γνώση της αγγλικής είναι απαραίτητη και από τους Έλληνες συμμετέχοντες).

Κόστος συμμετοχής: 400€ (περιλαμβάνονται δίδακτρα, μεταφορά από την Αθήνα και προς τους Δελφούς, διαμονή, πρωινό και μεσημεριανό).

Οι συμμετέχοντες θα διαμένουν στον Ξενώνα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους έως και τις 15 Απριλίου  στην ηλεκτρονική διεύθυνση: smdept@n-t.gr

Η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί έπειτα από προσωπική συνέντευξη.

Πληροφορίες στο www.n-t.gr

Επικοινωνία για περισσότερες πληροφορίες: interdept@n-t.gr.