Νέα

07/05/2019

Τιμητικό Αφιέρωμα στον Eugenio Barba ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ODIN ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ- Ανακοίνωση προς σπουδαστές και φοιτητές

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών τιμά φέτος το καλοκαίρι, από 4 έως και 7 Ιουλίου 2019, τον σκηνοθέτη, συγγραφέα και ερευνητή Eugenio Barba, ιδρυτή του Θεάτρου ODIN και της Διεθνούς Σχολής Θεατρικής Ανθρωπολογίας.

Από τις πλέον εμβληματικές μορφές του παγκόσμιου θεάτρου, ο Eugenio Barba έχει τιμηθεί με  πολλά διεθνή βραβεία και διακρίσεις και συγκαταλέγεται στους μεγάλους δασκάλους του σύγχρονου θεάτρου που συνέβαλαν στην ανάπτυξη και την ανανέωση της θεατρικής θεωρίας και πράξης κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.  Το 2000, το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης του απένειμε το  βραβείο Sonning, γνωστό και ως «μικρό  Νόμπελ» . Άλλοι κάτοχοι του Sonning είναι οι Άλμπερτ Σβάιτσερ, Μπέρτραντ Ράσελ, Λώρενς Ολίβιε, Καρλ Πόπερ,  Χάνα Άρεντ, Σιμόν ντε Μπωβουάρ,  Ίνγκμαρ Μπέργκμαν κ.α.   

 Το τιμητικό αφιέρωμα των Δελφών περιλαμβάνει συμπόσιο, φωτογραφική εγκατάσταση, παρουσιάσεις της  μεθόδου του E. Barba, θεατρικούς μονολόγους και θεατρική παράσταση.

Στο πλαίσιο αυτό το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών παρέχει τη δυνατότητα σε περιορισμένο αριθμό φοιτητών Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και σπουδαστών Δραματικών Σχολών να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του αφιερώματος.  Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ & ΠΑΡΟΧΕΣ

ΔΙΔΑΚΤΡΑ:  € 100,00 ανά άτομο

ΠΑΡΟΧΕΣ:  Τέσσερις διανυκτερεύσεις με πρόγευμα σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια & Γεύματα

Συνοπτικό πρόγραμμα

Για να δείτε την αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Φρυνίχου 9, 10558 Αθήνα

Τηλ. (+30) 210 3312781 (10.00-15.00)

Conferences2@eccd.gr